KEKiK BALI 820 gr
Kekik Balı Faydaları Nelerdir?
Diğer ballar gibi birçok yararlı enzimler, vitamin ve mineral ile güçlü antioksidan içermektedir. Kekik balı faydaları hem zihinsel hem de bedensel olarak yüksek besin değeri içermektedir. Nektarlı bir ot olan kekiğin yağında da timol asidi bulunur. Bu özelliği ise kekik balının antimikrobiyal olmasını sağlar.
On farklı koyu renkli ballar arasında yapılan bir araştırmada, kekik balında en yüksek antioksidan özelliği ve en yüksek polifenol seviyesi bulunduğu bildirilmiştir. Neredeyse bir ilaç gibi olan kekik balı faydalarına kısaca göz gezdirelim;
- Cilt için birçok yararı olan kekik balı cildi beslediği gibi cilt kuruluklarını, egzama gibi problemlerin etkilerini azalttığı ve yara, yanık, küçük sıyrıkların iyileşmesini hızlandırdığı söylenmektedir. Yaşlanmaya karşı olan etkileri yavaşlattığı, antioksidan içeri ile de toksinlerin atılımını kolaylaştırdığı da bilinmektedir.
- İnsülin direncini düşürür ve kan şekerini düzenler fakat mutlaka hakiki doğal bal tüketildiğinden emin olunmalı ve şeker hastaları doktorlarından kullanım miktarını öğrenmeleri gerekmektedir.
- İçeriğinde bulunan yüksek D vitamini ile bedeni ve zihni gevşeterek, rahatlaması için akşamları uyku öncesi hazırladığınız bitki çaylarına karıştırabilirsiniz. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğu gidererek, stresi azaltarak, dinlenme zamanınızı olumlu kullanmanıza yardımcı olabilir.
- Bakteri, mikrop ve virüslere karşı güçlü bir dirence sahip olup, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, nezle, grip, öksürük, balgam, bronşit, zatürre ve astım gibi solunum yolu hastalıklarına karşı tedavi edici özelliği ile de bilinmektedir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Yüksek antioksidan içeriği ile kalp hastalıklarına ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarına, çeşitli kanser türlerine, iltihaplanmalara, katarakt, diyabet ve mide hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
- Metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların düzenli çalışmasını sağladığı ve bağırsak rahatsızlıklarından olan parazitleri ile bağırsak kurtlarını temizlediği de bilinir.
- Ağrıları hafifletmeye yardımcı olup, romatizma ve baş ağrılarına iyi gelmesi ile bilinmektedir.
- Mide şişkinliğine ve mide gazına iyi geldiği bilinmektedir.
- İştah açıcı özelliği ile de kilo alma problemlerini giderdiği söylenmektedir.
Kekik Balı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Çoğunlukla kahvaltılarda tereyağı ve kaymakla tüketimi tercih edilen kekik balını aynı zamanda meyve salatalarının üzerinde ve tatlıların, içeceklerin içerisine tatlandırıcı ve aroma vermek amacı ile de kullanılmaktadır. Isı ile temasında bazı besin değerlerini kaybedeceği için çok sıcak yiyecek ve içeceklerde kullanılmaması önerilmektedir.
Günlük düzenli olarak, sabahları üç ila beş yemek kaşığı tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, günlük enerji ihtiyacını da karşılayacağını bildirmişlerdir.
Kekik balını tüketmeye başlamadan önce kullanmakta olduğunuz diğer ilaçlarla etkileşimi olup olmadığını, sizin için herhangi bir yan etkisi oluşup oluşmadığını doktorunuza danışınız.
Buradaki bilgilerle hastalık tedavi edilemez, hekiminize danışınız. Bitkisel ürünler İlaç değildir ve tedavi amaçlı kullanılamaz.
Mutlaka hekiminize danışarak tüketmeniz önerilir. Bebeklerin ve küçük çocukların bünyesine ağır gelebileceğinden dolayı doktor onayı olmadan verilmemesinde fayda var.
İade ve değişim şartları yükleniyor...
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yapmak ister misin ?